performante dienstverlening

Lukasweb werkt voor en samen met Vlaamse musea en erfgoed instellingen om de digitale afbeeldingen van hun collecties te beheren. Lukasweb maakt collecties aan de hand van correct en kwalitatief beeldmateriaal zichtbaar op één platform om educatie en onderzoek van de kunst- en erfgoedcollecties te stimuleren, om een bron van inspiratie aan te bieden aan iedereen die op zoek is naar visuele verrijken.

  • inzetten van professionele fotografen en digitaliseren van objecten tot hoge resolutiebestanden bestanden
  • referentie voor professionele gebruikers in het verspreiden van Vlaamse collecties (hoe kom ik aan het meest up-to-date versie van de afbeelding van een specifiek kunstwerk?)
  • gespecialiseerd in licentiebeheer, een gemodelleerd licentiesysteem rekening houdend met doel, bereik & gewenste kwaliteit voor professionele gebruikers zoals uitgevers werkt samen met professionele partners en beschikt over up-to-date systemen voor beeldbeheer.
  • een professioneel digital asset management (DAM) zorgt ervoor dat de beelden éénmalig bewaard worden, afgeleiden worden gemaakt bij een specifieke vraag en dus geen onnodige dubbel opslag.
  • alle beelden worden automatisch ontsloten op het platform duurzame oplossing voor digitaal fotoarchief (lange termijn) bewaren met kennis van zaken en infrastructuur van professionele partners (VIAA, Packed)
  • investeren in digitale vooruitgang in beeldbeheer en delen van expertise rond ‘reproductiewerk' en duurzaam beheer ervan

Zoeken

Resultaten