Overzicht

Lukasweb werkt met de belangrijkste kunst- en erfgoedcollecties uit Vlaanderen. Hieronder vind je een overzicht van de partners en hun collecties. 

Idesbald van der Gracht op zijn sterfbed

Abdijmuseum Ten Duinen Koksijde

In de middeleeuwen overheerste het silhouet van de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Verwonder je over unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden, over de abdijgeschiedenis en de belangrijke rol van de Duinheren in de streek.
glasraam met als titel Van Graan tot Brood

Bakkerijmuseum Veurne

De geschiedenis van het Bakkerijmuseum begint ergens in de jaren '70 van de vorige eeuw. In die periode legde Walter Plaetinck zijn privécollectie oud bakkersmateriaal aan.
De zeven wonderen van Brugge

Begijnhof Brugge

Het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde is het enige nog bewaarde begijnhof in de stad Brugge.
foto van de bouw van een spoorweg in Congo

Bisdom Gent

Collectie van 600 foto's over de aanleg van een spoorweg in Congo
Draaiboek voor de Schatbewaarder

Collectie Vlaamse Gemeenschap

Deze kunstcollectie van meer dan 18.000 kunstwerken is deels eigendom van de Belgische Staat en deels van de Vlaamse Gemeenschap.
Lap gordijnstof van katoen ontworpen door Herman Lampaert en bedrukt door Usines cotonnières de Belgique 19561960

Design Museum Gent

Via de uitgebreide collectie, die loopt van de vijftiende eeuw tot nu, toont Design Museum Gent de verantwoordelijkheid die ontwerpers, producenten en consumenten daarin dragen.
Aanbidding der wijzen

Erasmushuis

Erasmus verbleef vijf maanden in dit gotisch huis (1450-1515). Vandaag herbergt het museum een verzameling schilderijen (Holbein, Bosch, Metsys), een bibliotheek met een rijke verzameling oude drukken en een filosofische tuin.
Wandkaart van de Nederlanden

Felixarchief Antwerpen

Archiveert de documenten van het Antwerpse stadsbestuur en de stedelijke administratie en bewaart ook een rijke Topografisch-Historische atlas met o.a. kaarten, plattegronden, prenten en portretten.
Volledig balsamarium in de vorm van een Nubische buste in brons

Gallo-Romeins Museum Tongeren

Van Neanderthaler tot Gallo-Romein : Ontdek het veelzijdige verhaal van de mens, van de prehistorie tot het einde van de Romeinse periode. Maak een reis door de tijd.
Portretten van graven van Vlaanderen en abten van de Duinenabdij

Grootseminarie Brugge

Het Grootseminarie ten Duinen te Brugge beschikt over een omvangrijke en gespecialiseerde bibliotheek van méér dan 250.000 banden en 180 lopende tijdschriften.
31 leden van de Confrèrie van het Heilig Bloed

Heilig Bloedbasiliek Brugge

De dubbelkerk, in de 12de eeuw toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw en de heilige Basilius, bestaat uit een benedenkerk die haar romaanse karakter heeft bewaard en een neogotisch aangeklede bovenkerk waar de relikwie van het Heilig Bloed wordt bewaard.

Het Huis van Alijn