Over dit kunstwerk

Twee vrouwen wandelen op zondag en komen de toeschouwer tegemoet. Twee mannen gaan in de andere richting en kijken nog even om. De figuren zijn groot en stevig en de huizen erboven lijken klein en eenvoudig. Dit komt erg naïef over alles wordt bekeken als losse abstracte componenten. Het tafereel is niet realistisch in beeld gebracht: het idee van een straat wordt getoond met een type wandelaar zonder enige individualiteit. De vrouwen zijn geschilderd in lichte kleuren en springen direct in het oog. De mannen op de achtergrond vertonen donkere kleuren.

Over de kunstenaar

Over de collectie

Het KMSKA telt zo’n 8500 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Met zijn verzameling die een periode van zeven eeuwen overspant – van de 14de tot en met de 20ste eeuw – is het KMSKA een belangrijke speler binnen de internationale museumwereld. Het museum bezit werken van Vlaamse primitieven zoals van Eyck, van der Weyden en Memling. De selectie uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de barok is met topstukken van Metsys, Gossaert, Rubens, van Dyck en Jordaens ronduit uniek. Je vindt er ook parels uit de moderne kunst. Van James Ensor bezit het KMSKA de grootste en belangrijkste collectie in de wereld. Rik Wouters, Permeke, Van de Woestyne, Spilliaert, Magritte e.a  verrijken de collectie 20ste eeuw.

Hoewel de kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België het best vertegenwoordigd is, bezit het museum ook opmerkelijke buitenlandse topstukken: van schilderijen van FouquetTitiaan, Cranach en Modigliani tot beelden van Rodin en Zadkine.

Meer over KMSKA

Meer kunstwerken

Kunstenaar
Periode
Artwork type
Collectie
Locatie