Over dit kunstwerk

De uil houdt als concertmeester een muziekboek vast; de andere vogels richten zich naar hem. Kopie naar een stuk van Snijders nr. 1324 (Ermitage Leningrad). In de inventaris van Rubens' kabinet toegekend aan Paul de Vos later in de galerij Walpole aan Mario Nuzzei gezegd Mario dei Fiori (16031673) en als zodanig gegraveerd door R. Earlom in 1778. Een tekening die enigszins met nr. 428 in verband staat in het Rijksprentenkabinet te Amsterdam wordt daar toegeschreven aan Frans Snijders.

Over de kunstenaar

Over de collectie

Het KMSKA telt zo’n 8500 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Met zijn verzameling die een periode van zeven eeuwen overspant – van de 14de tot en met de 20ste eeuw – is het KMSKA een belangrijke speler binnen de internationale museumwereld. Het museum bezit werken van Vlaamse primitieven zoals van Eyck, van der Weyden en Memling. De selectie uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de barok is met topstukken van Metsys, Gossaert, Rubens, van Dyck en Jordaens ronduit uniek. Je vindt er ook parels uit de moderne kunst. Van James Ensor bezit het KMSKA de grootste en belangrijkste collectie in de wereld. Rik Wouters, Permeke, Van de Woestyne, Spilliaert, Magritte e.a  verrijken de collectie 20ste eeuw.

Hoewel de kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België het best vertegenwoordigd is, bezit het museum ook opmerkelijke buitenlandse topstukken: van schilderijen van FouquetTitiaan, Cranach en Modigliani tot beelden van Rodin en Zadkine.

Meer over KMSKA

Meer kunstwerken

Kunstenaar
Periode
Artwork type
Collectie
Locatie
tags