Portret van een vrouw

Portret van een vrouw

Door
Jacob Jordaens I
Collectie

Over dit kunstwerk

Te dateren in de periode 164045. Mogelijk de moeder van de schilder zoals zij voorkomt in het tientallen jaren vroeger te dateren Portret van de familie Jordaens in het Ermitagemuseum te Leningrad. Aangezien Jordaens' moeder Barbara Wolschaten reeds in 1633 overleed moet ons portret indien het haar daadwerkelijk voorstelt teruggaan op een studie van Jordaens voor het schilderij in Leningrad of op het schilderij zelf.

Over de kunstenaar

Over de collectie

Het KMSKA telt zo’n 8500 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Met zijn verzameling die een periode van zeven eeuwen overspant – van de 14de tot en met de 20ste eeuw – is het KMSKA een belangrijke speler binnen de internationale museumwereld. Het museum bezit werken van Vlaamse primitieven zoals van Eyck, van der Weyden en Memling. De selectie uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de barok is met topstukken van Metsys, Gossaert, Rubens, van Dyck en Jordaens ronduit uniek. Je vindt er ook parels uit de moderne kunst. Van James Ensor bezit het KMSKA de grootste en belangrijkste collectie in de wereld. Rik Wouters, Permeke, Van de Woestyne, Spilliaert, Magritte e.a  verrijken de collectie 20ste eeuw.

Hoewel de kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België het best vertegenwoordigd is, bezit het museum ook opmerkelijke buitenlandse topstukken: van schilderijen van FouquetTitiaan, Cranach en Modigliani tot beelden van Rodin en Zadkine.

Meer over KMSKA

Meer kunstwerken

Kunstenaar
Periode
Artwork type
Collectie
Locatie