Portret van een familie

Portret van een familie

Door
Cornelis de Vos
Collectie

Over dit kunstwerk

De vader zit links in een armstoel met aan weerszijden zijn twee oudste zonen. De jongste zoon staat voor hem en houdt een vogel op een zitstokje in de hand. Links zit de moeder en haar dochtertje staat naast haar met een bloem in de hand. Het doek was vroeger in twee verdeeld: een stuk met de vader en zijn zonen het andere met moeder en dochter. In 1930 werden beide delen opnieuw in een doek verenigd.

Over de kunstenaar

Over de collectie

Het KMSKA telt zo’n 8500 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Met zijn verzameling die een periode van zeven eeuwen overspant – van de 14de tot en met de 20ste eeuw – is het KMSKA een belangrijke speler binnen de internationale museumwereld. Het museum bezit werken van Vlaamse primitieven zoals van Eyck, van der Weyden en Memling. De selectie uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de barok is met topstukken van Metsys, Gossaert, Rubens, van Dyck en Jordaens ronduit uniek. Je vindt er ook parels uit de moderne kunst. Van James Ensor bezit het KMSKA de grootste en belangrijkste collectie in de wereld. Rik Wouters, Permeke, Van de Woestyne, Spilliaert, Magritte e.a  verrijken de collectie 20ste eeuw.

Hoewel de kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België het best vertegenwoordigd is, bezit het museum ook opmerkelijke buitenlandse topstukken: van schilderijen van FouquetTitiaan, Cranach en Modigliani tot beelden van Rodin en Zadkine.

Meer over KMSKA