Landschap in WestVlaanderen

Landschap in WestVlaanderen

Door
Alfred William Finch
Collectie

Over dit kunstwerk

Landschap in pointillistische techniek met op voorgrond bomen struiken en een hek in donkere tinten. Rechtsvoor deels verborgen achter struiken een huis in lichte tinten met donker schuin dak met aan twee zijden schoorstenen. Lage horizon met silhouet van geboomte en kerktoren en licht getinte lucht. Lichtgroen weidelandschap diverse in rijen geplaatste bomen en struiken en tweetal gebouwen met schuin rood dak.

Over de kunstenaar

Over de collectie

Het KMSKA telt zo’n 8500 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Met zijn verzameling die een periode van zeven eeuwen overspant – van de 14de tot en met de 20ste eeuw – is het KMSKA een belangrijke speler binnen de internationale museumwereld. Het museum bezit werken van Vlaamse primitieven zoals van Eyck, van der Weyden en Memling. De selectie uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de barok is met topstukken van Metsys, Gossaert, Rubens, van Dyck en Jordaens ronduit uniek. Je vindt er ook parels uit de moderne kunst. Van James Ensor bezit het KMSKA de grootste en belangrijkste collectie in de wereld. Rik Wouters, Permeke, Van de Woestyne, Spilliaert, Magritte e.a  verrijken de collectie 20ste eeuw.

Hoewel de kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België het best vertegenwoordigd is, bezit het museum ook opmerkelijke buitenlandse topstukken: van schilderijen van FouquetTitiaan, Cranach en Modigliani tot beelden van Rodin en Zadkine.

Meer over KMSKA

Meer kunstwerken

Periode
Artwork type
Collectie
Locatie