Landschap met dansende herders

Landschap met dansende herders

Door
Jan Wilders
Collectie

Over dit kunstwerk

Frans Jozef Peter van den Branden schrijft dat het werk van Wildens aanvankelijk aanleunde bij dat van Jan Brueghel dan bij dat van Joos de Momper. Later richtte hij zich op Vlaamse landschappen en stadsgezichten van Antwerpen. Tenslotte kwam hij met Rubens in aanraking en brengt hij meer diepte en ruimte in zijn schilderijen. Dat is duidelijk merkbaar bij dit werk. Het dynamisme van Rubens wordt hier echter vervangen door rust en sereniteit.

Over de kunstenaar

Over de collectie

Het KMSKA telt zo’n 8500 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Met zijn verzameling die een periode van zeven eeuwen overspant – van de 14de tot en met de 20ste eeuw – is het KMSKA een belangrijke speler binnen de internationale museumwereld. Het museum bezit werken van Vlaamse primitieven zoals van Eyck, van der Weyden en Memling. De selectie uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de barok is met topstukken van Metsys, Gossaert, Rubens, van Dyck en Jordaens ronduit uniek. Je vindt er ook parels uit de moderne kunst. Van James Ensor bezit het KMSKA de grootste en belangrijkste collectie in de wereld. Rik Wouters, Permeke, Van de Woestyne, Spilliaert, Magritte e.a  verrijken de collectie 20ste eeuw.

Hoewel de kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België het best vertegenwoordigd is, bezit het museum ook opmerkelijke buitenlandse topstukken: van schilderijen van FouquetTitiaan, Cranach en Modigliani tot beelden van Rodin en Zadkine.

Meer over KMSKA

Meer kunstwerken

Kunstenaar
Periode
Artwork type
Collectie
Locatie