Interieur van de Nieuwe Kerk in Delft

Interieur van de Nieuwe Kerk in Delft

Door
Hendrick Cornelisz Van Vliet
Collectie

Over dit kunstwerk

Gezicht van uit de noordelijke kooromgang met links achter het hek het grafmonument van Willem I. Bevond zich samen met het nr. 196 tijdens het laatste kwart van de 18de eeuw in het Gents kunstkabinet van T. Loridon de Ghellinck aldaar toegeschreven aan De Lorme met figuren van Brakenburgh. Wellicht in 1803 door baron Baut de Rasmon verworven op de veiling van deze verzameling. Bij verwerving door museum op naam geplaatst van A. de Lorme of G. Houckgeest.

Over de collectie

Het KMSKA telt zo’n 8500 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Met zijn verzameling die een periode van zeven eeuwen overspant – van de 14de tot en met de 20ste eeuw – is het KMSKA een belangrijke speler binnen de internationale museumwereld. Het museum bezit werken van Vlaamse primitieven zoals van Eyck, van der Weyden en Memling. De selectie uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de barok is met topstukken van Metsys, Gossaert, Rubens, van Dyck en Jordaens ronduit uniek. Je vindt er ook parels uit de moderne kunst. Van James Ensor bezit het KMSKA de grootste en belangrijkste collectie in de wereld. Rik Wouters, Permeke, Van de Woestyne, Spilliaert, Magritte e.a  verrijken de collectie 20ste eeuw.

Hoewel de kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België het best vertegenwoordigd is, bezit het museum ook opmerkelijke buitenlandse topstukken: van schilderijen van FouquetTitiaan, Cranach en Modigliani tot beelden van Rodin en Zadkine.

Meer over KMSKA

Meer kunstwerken

Periode
Artwork type
Collectie
Locatie