Heilige Sebastianus van Rome in de gevangenis

Heilige Sebastianus van Rome in de gevangenis

Door
Ambrosius Francken
Collectie

Over dit kunstwerk

De heilige spoort de gebroeders Marcus en Marcellinus aan om als Christenen de marteldood te sterven terwijl daarentegen hun vader Tranquillinus hun moeder Marcia en hun echtgenoten en kinderen hen smeken om aan de goden te offeren. Tentoonstellingen: 1946 Antwerpen Museum Vleeshuis De Antwerpsche Gilden en Ambachten in Rubens' tijd nr. B. 3;

Over de kunstenaar

Over de collectie

Het KMSKA telt zo’n 8500 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Met zijn verzameling die een periode van zeven eeuwen overspant – van de 14de tot en met de 20ste eeuw – is het KMSKA een belangrijke speler binnen de internationale museumwereld. Het museum bezit werken van Vlaamse primitieven zoals van Eyck, van der Weyden en Memling. De selectie uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de barok is met topstukken van Metsys, Gossaert, Rubens, van Dyck en Jordaens ronduit uniek. Je vindt er ook parels uit de moderne kunst. Van James Ensor bezit het KMSKA de grootste en belangrijkste collectie in de wereld. Rik Wouters, Permeke, Van de Woestyne, Spilliaert, Magritte e.a  verrijken de collectie 20ste eeuw.

Hoewel de kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België het best vertegenwoordigd is, bezit het museum ook opmerkelijke buitenlandse topstukken: van schilderijen van FouquetTitiaan, Cranach en Modigliani tot beelden van Rodin en Zadkine.

Meer over KMSKA

Meer kunstwerken

Periode
Artwork type
Collectie
Locatie