Frans Sonnius  bisschop van Antwerpen

Frans Sonnius bisschop van Antwerpen

Door
Frans Pourbus I
Collectie

Over dit kunstwerk

De eerste bisschop van Antwerpen is hier in profiel afgebeeld. Hij draagt een bonnet met oorkleppen en een schoudermanteltje. Boven rechts zijn leeftijd en datum: 1575 AETATIS.SVE.68. Tot 1948 stond het portret op naam van een ZuidNederlandse meester en dan wellicht volgens een mededeling van W. Cohen aan Frans Pourbus toegeschreven. Te vergelijken met een groter portret van Sonnius in het Terninckinstituut te Antwerpen.

Over de kunstenaar

Over de collectie

Het KMSKA telt zo’n 8500 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Met zijn verzameling die een periode van zeven eeuwen overspant – van de 14de tot en met de 20ste eeuw – is het KMSKA een belangrijke speler binnen de internationale museumwereld. Het museum bezit werken van Vlaamse primitieven zoals van Eyck, van der Weyden en Memling. De selectie uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de barok is met topstukken van Metsys, Gossaert, Rubens, van Dyck en Jordaens ronduit uniek. Je vindt er ook parels uit de moderne kunst. Van James Ensor bezit het KMSKA de grootste en belangrijkste collectie in de wereld. Rik Wouters, Permeke, Van de Woestyne, Spilliaert, Magritte e.a  verrijken de collectie 20ste eeuw.

Hoewel de kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België het best vertegenwoordigd is, bezit het museum ook opmerkelijke buitenlandse topstukken: van schilderijen van FouquetTitiaan, Cranach en Modigliani tot beelden van Rodin en Zadkine.

Meer over KMSKA

Meer kunstwerken

Kunstenaar
Periode
Artwork type
Collectie
Locatie