Over dit kunstwerk

Diana was de Romeinse godin van de jacht herkenbaar aan haar attributen pijl en boog. Ze staat op de schedel van een eland. Eind negentiende eeuw werd een elegant vrouwelijk naakt vaak uitgebeeld onder het mom van een Griekse of Romeinse godin. Dit werk is een mooi voorbeeld van chryselefantiene beeldhouwkunst ivoor gecombineerd met edele metalen. Het zachte haast transparante ivoor van het vrouwenlichaam benadrukt de verfijning. De bronzen sluier en de vergulde boog accentueren de vloeiende opwaartse beweging.

Over de kunstenaar

Over de collectie

Het KMSKA telt zo’n 8500 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Met zijn verzameling die een periode van zeven eeuwen overspant – van de 14de tot en met de 20ste eeuw – is het KMSKA een belangrijke speler binnen de internationale museumwereld. Het museum bezit werken van Vlaamse primitieven zoals van Eyck, van der Weyden en Memling. De selectie uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de barok is met topstukken van Metsys, Gossaert, Rubens, van Dyck en Jordaens ronduit uniek. Je vindt er ook parels uit de moderne kunst. Van James Ensor bezit het KMSKA de grootste en belangrijkste collectie in de wereld. Rik Wouters, Permeke, Van de Woestyne, Spilliaert, Magritte e.a  verrijken de collectie 20ste eeuw.

Hoewel de kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België het best vertegenwoordigd is, bezit het museum ook opmerkelijke buitenlandse topstukken: van schilderijen van FouquetTitiaan, Cranach en Modigliani tot beelden van Rodin en Zadkine.

Meer over KMSKA

Meer details over dit kunstwerk