De zelfbeheersing van Scipio Africanus

De zelfbeheersing van Scipio Africanus

Door
Theodoor van Thulden
Collectie

Over dit kunstwerk

Onderwerp gebaseerd op Titus Livius XXVI 50. Wellicht het ontwerp voor het grote schilderij dat zich in 1904 bij de Brusselse kunsthandelaar De Heuvel bevond en later in de verzameling Joz. Cremer te Dortmund. Ons werk is vermoedelijk het werk dat in 1753 door Descamps (Vie des peintres... uitg. 1842 p. 319) gesignaleerd wordt bij de weduwe Duhamel te Brugge en door hem circa 1638 gedateerd.

Over de kunstenaar

Over de collectie

Het KMSKA telt zo’n 8500 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Met zijn verzameling die een periode van zeven eeuwen overspant – van de 14de tot en met de 20ste eeuw – is het KMSKA een belangrijke speler binnen de internationale museumwereld. Het museum bezit werken van Vlaamse primitieven zoals van Eyck, van der Weyden en Memling. De selectie uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de barok is met topstukken van Metsys, Gossaert, Rubens, van Dyck en Jordaens ronduit uniek. Je vindt er ook parels uit de moderne kunst. Van James Ensor bezit het KMSKA de grootste en belangrijkste collectie in de wereld. Rik Wouters, Permeke, Van de Woestyne, Spilliaert, Magritte e.a  verrijken de collectie 20ste eeuw.

Hoewel de kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België het best vertegenwoordigd is, bezit het museum ook opmerkelijke buitenlandse topstukken: van schilderijen van FouquetTitiaan, Cranach en Modigliani tot beelden van Rodin en Zadkine.

Meer over KMSKA

Meer kunstwerken

Periode
Artwork type
Collectie
Locatie