De wandeling

De wandeling

Door
Roger Raveel
Collectie

Over dit kunstwerk

Dit kunstwerk gaat over heel gewone dingen het laat het landelijke leven zien. Het beeld is echter nog niet af de toeschouwer moet zelf invullen en positie innemen. Een witte bak komt naar voren. Hierin zit een gleuf die nieuwsgierig maakt. Rechtsonder ziet men een kat die in een rode vlek stapt. De groene stippellijn stopt bij het waterloopje. Opvallend is ook het mozaïekhoofd van de man. Wit blijft echter de overheersende kleur.

Over de kunstenaar

Over de collectie

Het KMSKA telt zo’n 8500 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Met zijn verzameling die een periode van zeven eeuwen overspant – van de 14de tot en met de 20ste eeuw – is het KMSKA een belangrijke speler binnen de internationale museumwereld. Het museum bezit werken van Vlaamse primitieven zoals van Eyck, van der Weyden en Memling. De selectie uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de barok is met topstukken van Metsys, Gossaert, Rubens, van Dyck en Jordaens ronduit uniek. Je vindt er ook parels uit de moderne kunst. Van James Ensor bezit het KMSKA de grootste en belangrijkste collectie in de wereld. Rik Wouters, Permeke, Van de Woestyne, Spilliaert, Magritte e.a  verrijken de collectie 20ste eeuw.

Hoewel de kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België het best vertegenwoordigd is, bezit het museum ook opmerkelijke buitenlandse topstukken: van schilderijen van FouquetTitiaan, Cranach en Modigliani tot beelden van Rodin en Zadkine.

Meer over KMSKA

Meer kunstwerken

Kunstenaar
Periode
Artwork type
Collectie
Locatie