De kleine reliekdrager

De kleine reliekdrager

Door
George Minne
Collectie

Over dit kunstwerk

Een naakte jongen zit geknield buigt zijn hoofd en ondersteunt met zijn handen een reliek op zijn linkerschouder. Hij is erg in zichzelf gekeerd. De kwetsbare onvolgroeide jongen staat symbool voor onzekerheid. Het sterk lineaire karakter de opbouw met strakke vlakken hoekige lijnen en herhaalde parallelle bewegingen zijn bepalend en onderlijnen houding en gebaar.

Over de kunstenaar

Over de collectie

Het KMSKA telt zo’n 8500 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Met zijn verzameling die een periode van zeven eeuwen overspant – van de 14de tot en met de 20ste eeuw – is het KMSKA een belangrijke speler binnen de internationale museumwereld. Het museum bezit werken van Vlaamse primitieven zoals van Eyck, van der Weyden en Memling. De selectie uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de barok is met topstukken van Metsys, Gossaert, Rubens, van Dyck en Jordaens ronduit uniek. Je vindt er ook parels uit de moderne kunst. Van James Ensor bezit het KMSKA de grootste en belangrijkste collectie in de wereld. Rik Wouters, Permeke, Van de Woestyne, Spilliaert, Magritte e.a  verrijken de collectie 20ste eeuw.

Hoewel de kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België het best vertegenwoordigd is, bezit het museum ook opmerkelijke buitenlandse topstukken: van schilderijen van FouquetTitiaan, Cranach en Modigliani tot beelden van Rodin en Zadkine.

Meer over KMSKA

Meer details over dit kunstwerk

Meer kunstwerken

Kunstenaar
Periode
Artwork type
Collectie
Locatie