De afbraak van de Antwerpse citadel in 1577

De afbraak van de Antwerpse citadel in 1577

Door
ZuidNederlands Anonieme Meester
Collectie

Over dit kunstwerk

In vorige catalogi op naam van Peter Goetkint ( 1583). De klederdrachten in het schilderij verwijzen evenwel naar een datum na 1600. Van dit werk zijn verscheidene varianten vermeld waarvan de voornaamste in het Worchester Art Museum (Mass. U.S.A.). Vergelijkbaar met een vrij analoge prent van Maerten de Vos.

Over de collectie

Het KMSKA telt zo’n 8500 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Met zijn verzameling die een periode van zeven eeuwen overspant – van de 14de tot en met de 20ste eeuw – is het KMSKA een belangrijke speler binnen de internationale museumwereld. Het museum bezit werken van Vlaamse primitieven zoals van Eyck, van der Weyden en Memling. De selectie uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de barok is met topstukken van Metsys, Gossaert, Rubens, van Dyck en Jordaens ronduit uniek. Je vindt er ook parels uit de moderne kunst. Van James Ensor bezit het KMSKA de grootste en belangrijkste collectie in de wereld. Rik Wouters, Permeke, Van de Woestyne, Spilliaert, Magritte e.a  verrijken de collectie 20ste eeuw.

Hoewel de kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België het best vertegenwoordigd is, bezit het museum ook opmerkelijke buitenlandse topstukken: van schilderijen van FouquetTitiaan, Cranach en Modigliani tot beelden van Rodin en Zadkine.

Meer over KMSKA