Aanbidding door de koningen

Aanbidding door de koningen

Door
Deodat van der Mont
Collectie

Over dit kunstwerk

Julien Vervaet wees erop dat dit werk in de oudste literatuur op naam van Delmonte stond. Later werd het dan achtereenvolgens zonder aanwijsbare gronden aan Peter van Mol en aan Peter van Lint toegeschreven (in museumcat. 1948 op naam van deze laatste geplaatst). In zijn nota's knoopt L. Burchard evenwel opnieuw aan met de oudste attributie en dateert het werk ca. 1640. Nochtans staat deze toeschrijving niet overtuigend vast.

Over de kunstenaar

Over de collectie

Het KMSKA telt zo’n 8500 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Met zijn verzameling die een periode van zeven eeuwen overspant – van de 14de tot en met de 20ste eeuw – is het KMSKA een belangrijke speler binnen de internationale museumwereld. Het museum bezit werken van Vlaamse primitieven zoals van Eyck, van der Weyden en Memling. De selectie uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de barok is met topstukken van Metsys, Gossaert, Rubens, van Dyck en Jordaens ronduit uniek. Je vindt er ook parels uit de moderne kunst. Van James Ensor bezit het KMSKA de grootste en belangrijkste collectie in de wereld. Rik Wouters, Permeke, Van de Woestyne, Spilliaert, Magritte e.a  verrijken de collectie 20ste eeuw.

Hoewel de kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België het best vertegenwoordigd is, bezit het museum ook opmerkelijke buitenlandse topstukken: van schilderijen van FouquetTitiaan, Cranach en Modigliani tot beelden van Rodin en Zadkine.

Meer over KMSKA

Meer kunstwerken

Periode
Artwork type
Collectie
Locatie