Aanbidding door de koningen

Aanbidding door de koningen

Door
Pieter Brueghel II
Collectie

Over dit kunstwerk

Enigszins afwijkende kopie naar het origineel in tempera op doek door Pieter Brueghel de Oude in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Brussel. Andere kopieën eveneens met diverse kleine afwijkingen worden bewaard in het Museo del Prado Madrid het Museo Lazaro Galdiano Madrid het Museum of Art Philadelphia of worden vermeld in privébezit en in de kunsthandel. Mogelijk ligt een aan Pieter II Brueghel toegeschreven en 1595 gedateerde pentekening thans in de collectie Damiron Lyon aan de basis van de talrijke herhalingen.

Over de kunstenaar

Over de collectie

Het KMSKA telt zo’n 8500 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Met zijn verzameling die een periode van zeven eeuwen overspant – van de 14de tot en met de 20ste eeuw – is het KMSKA een belangrijke speler binnen de internationale museumwereld. Het museum bezit werken van Vlaamse primitieven zoals van Eyck, van der Weyden en Memling. De selectie uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de barok is met topstukken van Metsys, Gossaert, Rubens, van Dyck en Jordaens ronduit uniek. Je vindt er ook parels uit de moderne kunst. Van James Ensor bezit het KMSKA de grootste en belangrijkste collectie in de wereld. Rik Wouters, Permeke, Van de Woestyne, Spilliaert, Magritte e.a  verrijken de collectie 20ste eeuw.

Hoewel de kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België het best vertegenwoordigd is, bezit het museum ook opmerkelijke buitenlandse topstukken: van schilderijen van FouquetTitiaan, Cranach en Modigliani tot beelden van Rodin en Zadkine.

Meer over KMSKA

Meer kunstwerken

Periode
Artwork type
Collectie
Locatie